Cultuur & uitstapjes


CULTUUR

UITSTAPJES

 

CULTUUR

C-MINE
Aan C-mine vind je verschillende interessante plekken waar je van cultureel verantwoorde activiteiten kan genieten. Een filmpje meepikken in Euroscoop of theatervoorstellingen kijken in het C-mine cultuurcentrum? Allemaal mogelijk en dat op één van de mooiste plekken in Genk. C-mine bevindt zich op vijf minuutjes fietsen van Genk-centrum en ligt pal aan de Vennestraat, één van de gezelligste straten in Genk.

 

EUROSCOOP

Zie blokje 'muziek en film'.


C-MINE CULTUURCENTRUM

In het cultuurcentrum kan je genieten van theatervoorstellingen, comedyavonden, kunstexpo's en veel meer. Voor de hele programmatie neem je best een kijkje in hun kalender.


...EN VERDER?

Nog meer zin in cultuur? Hier een kleine opsomming:

 

- Elke eerste donderdag van de maand (september - mei) organiseert Dienst Jeugd Comedy Café @ Ginsert. Gezellige comedy aan democratische prijzen!

- Cosmodrome: het Europlanetarium in Genk staat volledig in het teken van de ruimte. Een verfrissende kijk op ons heelal.

 

 

UITSTAPJES

Genk bruist van diverse plekken waar je een geslaagde wandeling of fietstocht kan maken. Waar kan je allemaal naar toe? Hier alvast enkele tips:

 

's Lands bekendste openluchtmuseum! 

 

KATTEVENNEN

Wie naar de Cosmodrome gaat, moet eerst voorbij het prachtige Kattevennen, een natuur- en recreatiegebied in het oosten van Genk. De Kattevennen is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen.

 

VENNESTRAAT

Foodie of gewoon geïnteresseerd in de Genkse diversiteit? In de Vennestraat vind je talrijke leuke koffiehuizen en kleine restaurantjes waar het aangenaam vertoeven is. Tijdens de laatste twee weken van augustus en de eerste twee weken van september gooit de Vennestraat alle remmen los voor Vollebak Vennestraat.

 

Is je honger naar cultuur en uitstapjes nog altijd niet gestild? Op VISIT GENK vind je alle informatie rond uitstappen, cultuur en meer!