Muziek & film

MUZIEK
FILM

 

 

MUZIEK

GENK ON STAGE

Genk on stage is hét grootste gratis stadsfestival in België. Met meer dan vijf podia en ruim 70 artiesten is er voor ieder wat wils. Rock, dance, hiphop,... je vindt het allemaal op Genk on stage! Artiesten zoals The Subs, Balthazar, Magnus, Omar Souleyman en FAUL & Wad Ad passeerden al de revue op Factor J, het podium georganiseerd voor en door jongeren. Op de andere podia stonden al kleppers zoals Arsenal, Admiral Freebee, Novastar en Boy George.

arsenal

ABSOLUTELY FREE FESTIVAL

AFF is zonder twijfel het tofste alternatieve festival in Limburg. Voor slechts drie batterijen kan je genieten van bands en dj's uit de alternatieve scene. Grote namen zoals Thurston Moore van Sonic Youth en Madensuyu passeerden al de revue.

 

AFF

 

JEUGDCENTRUM RONDPUNT 26 

Jeugdcentrum Rondpunt 26 is dé hotspot van de Genkse jongeren. Je kan er repeteren met je band, vergaderen met je vereniging of komen kijken naar optredens en dansen op fuiven. Je kan bovendien zelf concerten, fuiven of spaghetti-avonden organiseren. Meer info vind je op deze website!

 

Doorheen het jaar organiseert Dienst Jeugd in samenwerking met jongerenorganisatie Villa Basta Club Woensdag. Dit zijn maandelijkse caféconcerten waarbij gevestigde waarden en Genks talent het podium delen. Klinkende namen zoals LTGL en Mon-o-Phone mochten een jongerencafé al onveilig maken.

 

rondpunt 26 

 

FILM 

EUROSCOOP

De nieuwste films ontdekken op een unieke locatie? Dat kan in de Euroscoop dat gelegen is aan C-mine. Je kan er genieten van de allernieuwste blockbusters tot kleine films van eigen bodem. Hou je van alternatieve films? Check dan zeker Mooov! Op regelmatige basis kan je aparte films ontdekken in Euroscoop.

 

Euroscoop 

BAR VIDEO

Bar Vidéo zijn de jongerenambassadeurs van Mooov. Deze jongeren vertonen films in onder andere Euroscoop, maar ook op andere leuke locaties zoals Wortel en de boon, een hippe koffiebar in het centrum van Genk.