Bellenblaaskunst

Sowieso heb je al een kleine bellenblazer gehad, maar heb je al eens bellenblaaskunst gemaakt? Met enkele simpele ingrediënten maak je enorm grote bellen!

Dit heb je nodig voor 

mega bellenblaas:
- 6 koppen heet water
- 1/2 kopje maïzena
- 1 zakje (16 gram) bakpoeder
- 1 eetlepel glycerine
- 1 eetlepel honing (voor de houdbaarheid en plakkerigheid)
- 1/2 kopje afwasmiddel (liefst zonder citroen)

Meng het hete water met de maïzena (in een grote kom of afwasteiltje) door goed te roeren. Het best kun je steeds een theelepeltje maïzena in het hete water strooien en dit erdoor roeren. Zo voorkom je dat zich een grote klont vormt. Doe hetzelfde met het bakpoeder. Voeg dan de glycerine en de honing toe en zorg dat alles goed gemengd is. Tot slot voeg je het afwasmiddel toe. Vanaf nu roer je voorzichtig zodat je zo min mogelijk schuim krijgt. 

Laat het mengsel dan minstens één uur staan, maar het liefst een nacht, voordat je gaat proberen om bellen te blazen. Roer het mengsel het eerste uur om de 20 minuten even rustig door, zodat niet alle maïzena naar de bodem zakt. Voordat je de bellenblaas xxl gaat gebruiken, roer je het ook weer even voorzichtig door.

bellenstokjes:

Maak een bellenstok van twee takken of stokken, een touwtje van ongeveer 2 meter lang en iets om het touw te verzwaren zodat het makkelijk opengaat, bijvoorbeeld een sleutelring. Knoop het touw vast aan de stokken zoals op de foto.

Bron: mizflurry.nl