Coaches van De BeGenkers 2018

Wat doen coaches?

Het is belangrijk dat de jonge BeGenkers tijdens hun traject naar een onderneming goed ondersteund worden. Een poule van acht coaches met elk hun eigen expertise begeleidt de jongeren. Dat doen deze coaches met hun knowhow over het werkveld. Voor de beste tips en tricks kan je dus bij hen terecht!

Wie zijn de coaches?

Ben Hagenaars

Expertise: product design, circulaire economie & duurzame innovatie

Ben Hagenaars is docent product design en onderzoeker bij onderzoeksgroep Social Spaces van de LUCA School Of Arts in Genk. In 2009 studeerde hij zelf af als product designer. Zijn design- en onderzoeksprojecten focussen op de relatie tussen duurzaamheid en design. In 2017 initieerde hij Cirkel Sector Genk, een living lab met als missie; de circulaire economie in Genk vormgeven samen met burgers, bedrijven, beleidsmakers en kennisinstellingen. 

Kutlu Taskin

Expertise: tech marketing

Kutlu Taskin behaalde een master in TEW aan KULeuven, werkt momenteel als managing partner bij Musebooks en doceert hij aan hogeschool UC Leuven-Limburg. Verder is hij ook nog consultant voor startende bedrijven zoals Ottokars Huurwagens en Elektrolights Dubai. En alsof dat nog niet genoeg is, is Kutlu ook digitale media coach voor bedrijven zoals Avance Shoes, Kathagen en Motmans Partners. Zijn expertise ligt voornamelijk in de tech marketing. Hij begeleidt bedrijven bij het kiezen van de juiste marketing tools.

Kristof Claes

Expertise: event- en muziekmanagement, social media & new media marketing

Kristof Claes is al lang geen onbekende meer in de muziekwereld. Als Goldfox draaide hij zowat op elk festival en in elke club en heeft hij zijn stekje op Studio Brussel. Daarnaast bouwde Kristof Claes ook Forty Five uit in Hasselt. Zijn expertises liggen dus voornamelijk daarin. Alles omtrent het organiseren van je event, je profileren als party en het ontwikkelen van je artiestenprofiel. 

Roland Javornik

Expertise: film & regie

Roland heeft al van jongs af aan een fascinatie voor film en tv. Hij studeerde aan LUCA School of Arts en wist met zijn documentaire enkele plekken op verschillende internationale filmfestivals te veroveren. Inmiddels werkt Roland als freelancer voor verschillende productiehuizen waarvoor hij enkele grote campagnes uitwerkte.

Hanne Bijnens

Expertise: wetgeving

Hanne Bijnens studeerde Rechten in Leuven. Inmiddels behandelt ze voornamelijk dossiers in familie- en jeugdrecht en invordering van facturen bij Omnius Advocaten in Genk. Voor iedere juridische vraag hebben zij en haar collega's wel een antwoord. Denk maar aan: 'kan ik in de (juridische) problemen komen als ik iets op een bepaalde manier aanpak? Hoe moet ik deze samenwerking aanpakken? Zou ik best een overeenkomst opmaken?'

Talha Kaya

Expertise: product design, applicaties & IT-development

Talha Kaya is een jonge ondernemer uit Genk. Op jonge leeftijd begon Talha een project genaamd Socigo. Het was een spelconsole waarmee iedereen de vrijheid had om zijn/haar eigen spellen te ontwikkelen door middel van een in-house SDK-engine. Met dit project is Talha als eerste startup door Microsoft als een Bizspark Plus partner erkend. In 2015 heeft Talha meegedaan aan de wedstrijd JCI 18-28 waar hij tot de halve finale is geraakt met Socigo.

Frederik Horemans

Expertise: slimme applicaties, networking, nanotechnologie, healthcare, start-ups, stand-ups

Frederik Horemans is master in de biomedische wetenschappen. Frederik behaalde tevens een PhD aan de universiteit Hasselt in het domein van biosensoren. Na een tweetal jaar werkzaam te zijn als postdoc aan de universiteit Hasselt en universiteit Maastricht, besloot Frederik het labo achter zich te laten. Hij ging zich meer richten op Healthcare bedrijven en deze helpen om innovaties naar de markt te brengen. Gaandeweg bouwde hij een sterk netwerk uit dat hij vandaag de dag als regio manager bij BlueHealth Innovation Center nuttig kan inzetten om Healthtech start-ups te coachen en te faciliteren zowel op inhoudelijk vlak als op business vlak. 

Efgenia Karampatakis

Expertise: foodtrips, foods & drinks

Efgenia is al sinds haar 18e een fervente onderneemster. Sinds 2010 runt Efgenia restaurant Orestis. Als enige Belgische vrouwelijke chef is Efgenia opgenomen in de Chef's Club of Greece en nam zij deel aan een masterclass van topchef Alain Ducasse in Athene. In 2016 lanceerde ze haar eerst kookboek bij uitgeverij Lannoo. Naast chef & eigenaar van Orestis geeft ze kookworkshops in haar kookatelier. Ze heeft een passie voor eten & drinken en organiseert ze foodtrips naar Griekenland & Frankrijk.

Zehra Özmen

Coördinator De BeGenkers 2018

Zehra Özmen is de coördinator van De BeGenkers en kan je verder helpen met elke vraag die je over het project hebt! Zij zorgt voor de juiste connectie tussen de BeGenker, de challenge en de coaches.