Vormifantastische vormingsdag voor alle Genkse speelpleinen! (7 april)

Gepubliceerd op woensdag 28 februari 2018 11.10 u.

Op zaterdag 7 april organiseert Jeugd Genk een 'vormifantastische' vormingsdag!

Speciaal voor de Genkse speelpleinmonitoren selecteerde Jeugd Genk enkel de beste vormingsorganisatoren en ervaren monitoren voor deze vormingsdag.

Op het programma

Blok 1 (9u - 11u)

1. Hoe animatoren enthousiasmeren/motiveren - Koning Kevin vzw (enkel voor hoofdanimatoren)

Zit de sleur er soms wat in binnen je moniploeg? Wil je je monitoren graag extra motiveren? Tijdens deze vorming leer je hoe je het enthousiasme binnen je monitorenploeg hooghoudt en hoe je ervoor kan zorgen dat de juiste verantwoordelijkheden worden opgenomen.

2. Omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag – De RegenbOog vzw

Heb jij soms kinderen met moeilijk gedrag in je groep? Zijn er kinderen die niet meewerken of die het moeilijk hebben om met anderen om te gaan? Bij de vorming van De RegenbOog leer je moeilijk gedrag begrijpen en hoe je hiermee moet omgaan. Zo bezorg je elk kind in je groep een fijne tijd.

3. Pak pesten aan! – Tumult vzw

In deze vorming sta je stil bij vragen als: wat is pesten? Wie is allemaal betrokken in een pestsituatie? Hoe voorkom je pesten? Daarna zoom je in op de zeven stappen van 'No Blame'. Je leert pesten aan te pakken in groep, met als gemeenschappelijk doel: ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt in de groep!

Blok 2 (11u - 13u)

4. Spelen met kleuters – Grabbel&Co

Kleuters zijn schattig, maar welke spelletjes en activiteiten vinden ze fijn? Hoe hou je kleuters geïnteresseerd en wat doen ze graag? Onze kleuterspecialisten Marga en Rebecca geven je een hoop leuke ideetjes. Vrij spel is ook iets waar kleuters blij mee zijn, maar op welke manier bied je dit best aan? Na deze vorming ben je klaar om je kleuters een toptijd te bezorgen.

5. Levensloopspel – De RegenbOog vzw

Hoe ervaren maatschappelijk kwetsbare gezinnen of families met leden met een beperking het dagelijks leven? Welke kansen en bedreigingen kruisen hun pad ?
Het spel ‘Levensloop’ van De RegenbOog en het CMGJ is een actief spel waarin deelnemers het leven met een beperking en/of maatschappelijke kwetsbaarheid zelf kunnen ervaren.

6. Grote spelen maken – Koning Kevin vzw

Om de schat te bereiken, moeten we de draak verslaan! Draken kunnen niet tegen kietelen. Dat komen we te weten van de ballerina in het dwergenhuisje. In deze werktijd spelen we een groot spel op kindermaat en laten we je proeven van de basisingrediënten die nodig zijn voor een vernieuwend spel waarbij de fantasie van het kind centraal staat!

Middagpauze (13u00 - 13u30)

Blok 3 (13u30 - 15u30)

7. Circustechnieken basis – Balancirk vzw

Jongleren, evenwichtsoefeningen, diabolo of draaiende bordjes… ze hebben geen geheimen meer voor jou na de vorming van Balancirk. Je leert op een chille manier de verschillende basis circustechnieken aan die je tijdens je activiteit aan de kinderen kan leren. Zo kan je circusschooltje spelen of een heuse circusact doen tijdens je slotshow!

8. Poppenspel – Theater Tieret vzw

Geef je poppenkast act een nieuwe dimensie! Samen met Joost van Theater Tieret ga je aan de slag en leer je hoe je met je poppenspel in de leefwereld van de kinderen kruipt.
Je leert leuke verhaaltjes maken, een geloofwaardige rol neer te zetten met de poppen en een correcte sfeerschepping te doen.

9. Slagroom met drumsticks – Koning Kevin vzw

Muziek vind je overal. We slaan op potten en pannen en krijgen een heerlijke drum. We zetten ons kopje iets te hard neer op tafel en... knal! De deur die dichtslaat, de basketbal die botst of knopjes van je hemd die open springen. Hier krijg je de nodige knowhow aangereikt om zelf muzikaal met kinderen en/of jongeren aan de slag te gaan.

Inschrijven

Je kan in de voormiddag 2 blokken volgen, in de namiddag voorzien we 1 blok met luchtige vormingen. Opgelet: je kan je enkel inschrijven voor een hele dag.

Voor je inschrijving is het verplicht om per blok 2 keuzes op te geven.

Inschrijvingen via de voorzitter van jouw plein of via jeugd@genk.be
Schrijf je in voor vrijdag 23 maart om zeker te zijn van je plekje!
Deelname is gratis. ’s Middags voorzien we een lekkere lunch (geef je allergieën door).